1 Was de tomaat, snijd ze in fijne dobbelsteentjes en doe ze in een kom. Voeg de zwarte olijven en de fijngesneden basilicumblaadjes toe. Werk af met wat olijfolie.
2 Schil de Ratte-aardappelen en was ze. Neem een kookpot en giet er de gevogeltefond in. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar.
3 Giet de aardappelen af, laat ze even drogen en voeg een eetlepel Solo vloeibaar, enkele druppels notenolie, een snuifje zout en wat versgemalen peper toe. Pureer grof met een vork.
4 Was de groene kruiden, snipper ze fijn en meng ze voorzichtig onder de stoemp. Houd warm.
5 Verhit een grilpan en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Gril de biefstukjes aan beide kanten tot ze de gewenste gaarheid hebben (2 minuutjes aan elke kant is ideaal).
6 Verdeel de biefstukjes in fijnje reepjes en serveer ze op een bedje van de stoemp samen met een lepel van de zuiderse tomaten-olijfsalsa. Werk af met een plukje rozemarijn.