Gekarameliseerd varkensvlees

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en snij ze fijn.
  • 2 Snij het vlees in gelijke blokjes en kruid met pezo.
  • 3 Verhit wat olie en 1 el solo in een braadpan of wok en bak het vlees hierin rondom bruin, voeg de sjalotjes toe en bak even mee.
  • 4 Als het vlees gaar is, een scheutje sojasaus, citroensap en de suiker toevoegen.
  • 5 Bak verder onder voortdurend roeren tot het vocht verdampt is en het vlees mooi stroperig bruin kleurt.
  • 6 Snij de lente-uitjes met het groen in fijne ringen en meng onder het vlees.
  • 7 Dien op met basmatierijst en gewokte groenten, zoals, reepjes wortel, sojascheuten, platte boontjes...

Gekarameliseerd varkensvlees is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept