Tajine met lamsvlees

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 *De groenten schillen, wassen en in grote repen snijden.
  • 2 *sperzieboontjes apart koken.
  • 3 *Lamsvlees eerst aanbraden in een pan.
  • 4 *De Tajine met een warmte verdeler op het vuur zetten.
  • 5 *De uien aan stoven in olijfolie, lamsvlees hierop leggen.
  • 6 *De tomaten in vier verdeelt en erop leggen, kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en half pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
  • 7 *Courgetten ,paprika en zoete aardappelen conisch opstapelen en terug kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en de rest van het pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
  • 8 *Een paar lp water kan toegevoegd worden, als de tomaten niet sappig genoeg zijn.
  • 9 *Deksel erop en zachtjes laten sudderen ongeveer 2 à 3 uur.1
  • 0 *Als de tajine bijna gaar is de gekookte bonen er bij doe.1
  • 1 *Werk af met koriander.1
  • 2 *Serveer met stokbrood of couscous.1
  • 3 *Tip; naar smaak kan je wortelen bijvoegen of sperziebonen weglaten.

Tajine met lamsvlees is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept