1 *De groenten schillen, wassen en in grote repen snijden.
2 *sperzieboontjes apart koken.
3 *Lamsvlees eerst aanbraden in een pan.
4 *De Tajine met een warmte verdeler op het vuur zetten.
5 *De uien aan stoven in olijfolie, lamsvlees hierop leggen.
6 *De tomaten in vier verdeelt en erop leggen, kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en half pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
7 *Courgetten ,paprika en zoete aardappelen conisch opstapelen en terug kruiden met 1 koffielp tajinekruiden en de rest van het pepertje in klein stukjes, zonder zaadjes.
8 *Een paar lp water kan toegevoegd worden, als de tomaten niet sappig genoeg zijn.
9 *Deksel erop en zachtjes laten sudderen ongeveer 2 à 3 uur.1
0 *Als de tajine bijna gaar is de gekookte bonen er bij doe.1
1 *Werk af met koriander.1
2 *Serveer met stokbrood of couscous.1
3 *Tip; naar smaak kan je wortelen bijvoegen of sperziebonen weglaten.