1 Spoel de paprika, dep droog en snij in vieren, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij vervolgens in blokjes.
2 Spoel de selder en lente-uitjes, dep droog, snij de selder in boogjes, de lente-uitjes in ringetjes.
3 Smelt 1 el solo in een braadpan en bak hierin het gehakt rul, doe er de paprika en selder bij en laat enkele minuten zachtjes stoven, tot de groenten beetgaar zijn.
4 Zet het vuur af en voeg er de uiringetjes en peterselie aan toe, goed omroeren en kruiden met pezo, neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
5 Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een werkvlak en bestrijk tot 1 cm van de rand met het gehaktmengsel.
6 Rol het bladerdeeg zo stevig mogelijk op en leg het op het bakpapier op en bakplaat.
7 Verwarm de oven voor op 225°.
8 Klop de eierdooier los met de melk en bestrijk er de deegrol mee.
9 Zet het ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.1
0 Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.1
1 Snij de deegrol in stukken en serveer het lauw of koud als hapje of als voorgerecht.