Zoek
Blinde vinken op Oosterse wijze
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 varkenslapjes, elk /- 100 gr
1 kleine komkommer
4 lente-uitjes
4 el vloeibare honing
10 el sojasaus of teriyakisaus
1 el oestersaus
2 el sesamolie
Bereiding
1
Verwijder het worteltje van de lente-uitjes en laat nog een flink stuk groen aan het uitje zitten.
2
Blancheer de uitjes 10 minuten, laat schrikken in ijswater, laat uitlekken in een zeef.
3
Schil de komkommer, snij met een dunschiller 8 plakjes van de komkommer en snij de rest in fijne julienne (fijne reepjes).
4
Leg het vlees tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten keukenhamertje of een broodplankje of....
5
Wikkel rond elk lente-uitje twee komkommerplakjes, leg ze op de vleeslapjes en rol stevig op, eventueel vastprikken met een prikker.
6
Vermeng de honing met de sojasaus, of teriyakisaus en de oestersaus.
7
Verhit de sesamolie in een braadpan en bak de vleesrolletjes rondom kort aan op een hevig vuur.
8
Schenk er het honingsausje bij en laat enkele minuten op een zacht vuur verder garen.
9
Leg de rolletjes en de komkommerjulienne op 4 borden, lepel er de saus over en dien op met rijst of vers stokbrood.
Blinde vinken op Oosterse wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept