1 Snij de zongedroogde tomaten in stukjes, de basilicumblaadjes in reepjes.
2 Roer beiden door de geitenkaas en breng op smaak met pezo.
3 Snij de varkenhaasjes in lengte tot op 1 cm open, vouw ze daarna open en bestrijk ze met het geitenkaasmengsel.
4 Klap de varkenshaasjes terug dicht en kruid ze met pezo.
5 Omwikkel de varkenshaasjes met de Parmaham, bind vast met keukentouw.
6 Pel en kneus het teenje knoflook.
7 Verhit 2 el olijfolie en 1 el solo in een antikleefpan, leg er het teentje look in, bak er de varkenshaasje in tot ze gaar zijn, +/- 20 minuten.
8 Schil intussen de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar in gezouten water, giet af en laat uitdampen op het gedoofde vuur.
9 Giet een scheut olijfolie bij de aardappelen en stamp ze fijn tot een puree, kruiden met pezo, meng de verse kruiden door de puree.1
0 Haal de varkenshaasjes uit de pan en laat minstens 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.1
1 Verwijder het teentje look en het braadvet uit de pan, blus de pan met de kalfsfond, roer de aanbaksels los, doe er de room bij en laat inkoken tot sausdikte, breng op smaak met pezo.1
2 Snij de varkenshaasjes in plakken, leg ze samen met de puree op warme borden, nappeer er de saus rond en versier met enkele takjes waterkers.1