Varkenshaasje op Italiaanse wijze

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zongedroogde tomaten in stukjes, de basilicumblaadjes in reepjes.
  • 2 Roer beiden door de geitenkaas en breng op smaak met pezo.
  • 3 Snij de varkenhaasjes in lengte tot op 1 cm open, vouw ze daarna open en bestrijk ze met het geitenkaasmengsel.
  • 4 Klap de varkenshaasjes terug dicht en kruid ze met pezo.
  • 5 Omwikkel de varkenshaasjes met de Parmaham, bind vast met keukentouw.
  • 6 Pel en kneus het teenje knoflook.
  • 7 Verhit 2 el olijfolie en 1 el solo in een antikleefpan, leg er het teentje look in, bak er de varkenshaasje in tot ze gaar zijn, +/- 20 minuten.
  • 8 Schil intussen de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar in gezouten water, giet af en laat uitdampen op het gedoofde vuur.
  • 9 Giet een scheut olijfolie bij de aardappelen en stamp ze fijn tot een puree, kruiden met pezo, meng de verse kruiden door de puree.1
  • 0 Haal de varkenshaasjes uit de pan en laat minstens 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.1
  • 1 Verwijder het teentje look en het braadvet uit de pan, blus de pan met de kalfsfond, roer de aanbaksels los, doe er de room bij en laat inkoken tot sausdikte, breng op smaak met pezo.1
  • 2 Snij de varkenshaasjes in plakken, leg ze samen met de puree op warme borden, nappeer er de saus rond en versier met enkele takjes waterkers.1
  • 3 Italiaanse kruiden: basilicum, oregano, bladpeterselie...

Varkenshaasje op Italiaanse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept