Stifado (Grieks stoofvlees)

3
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat en bak het bruin in een kleefpan met de helft van de boter.
  • 2
    - Doe er dan de bloem bij en bak al roerend aan.
  • 3
    - Giet het over in een stoofpot.
  • 4
    - Snij de uien in halve ringen en de knoflook in schijfjes.
  • 5
    - Hierna doe je de rest van de boter in de kleefpan en fruit je beiden aan.
  • 6
    - Giet het over in de stoofpot.
  • 7
    - Blus de kleefpan met de rode wijn en laat even inkoken.
  • 8
    - Giet het vervolgens over in de stoofpot en doe er de bouillon bij, de tomatenblokjes, de droge kruiden en het kruidenbuiltje.
  • 9
    - Stoof het gerecht gaar gedurende 1,5 uur à 2 uur (of 35 min in een snelkookpan).1
  • 0
    - Verwijder het kruidenbuiltje en overstrooi het geheel met de gehakte verse peterselie en roer het zachtjes onder het vlees.1
  • 1
    - Lekker bij frietjes of rijst.

Stifado (Grieks stoofvlees) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stifado
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stifado
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stifado
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stifado (stoofschotel Met Rundvlees)
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept