Gelakte kalkoen met Luikse siroop

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de marinade voor de kalkoen. Doe hiervoor de Solo, de porto, de Luikse siroop en de steranijs in een pannetje. Laat dit zachtjes roerend kort opkoken. Laat afkoelen.
  • 2 Leg de kalkoenfilets in de afgekoelde marinade. Zorg dat alle filets goed met het mengsel bedekt zijn. Laat een uurtje afgedekt marineren in de koelkast.
  • 3 Trek de bladeren van de Romeinse sla los, verwijder de harde nerven en spoel ze kort onder koud water. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer er de bladeren van de Romeinse sla gedurende een minuut in. Giet af en laat ze goed uitlekken. Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met de balsamico-azijn.
  • 4 Rooster de kalkoenfilets in 5 minuten aan elke kant gaar op de barbecue en bestrijk ze regelmatig met de overgebleven marinade, zodat er zich een mooi 'gelakt' laagje vormt.
  • 5 Dresseer een bedje van Romeinse sla op elk bord. Snijd elke kalkoenfilet in schuine schijfjes en schik ze bovenop de sla.

Gelakte kalkoen met Luikse siroop is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte zwezerik met gevulde koolpakketjes
2 uur-
Bekijk recept
Gelakte kippenboutjes met rozemarijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept