1 Begin met het snijden van het uitje en een teentje knoflook, snipper deze fijn en fruit het geheel. Ondertussen maak je het gehakt aan Verkruimel beschuit, voeg het ei toe en zout en peper.
2 Wanneer het uitje en de knoflook ongeveer vijf minuten heeft staan fruiten, op laag vuur, is het tijd om de gezeefde tomaten toe te voegen. Roer de kruiden erdoorheen en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Ondertussen rol je mooie gehaktballetjes en bak je deze op een laag-matig vuurtje in ongeveer 10 minuten mooi gaar.
3 Voeg tot slot de gehaktballetjes toe aan de saus en laat het nog even twee minuutjes meerwarmen. Serveer het lekker met wat gebakken aardappeltjes en een frisse salade, en het is genieten geblazen.
4 Het handige aan dit recept is, dat je het ook als tomatensaus kan gebruiken voor over de spaghetti of over een lekker bordje rijst. Kortom je kan alle kanten op met dit recept.
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen