1 Breng een middelgrote pan water aan de kook. Maak kruisvormige inkepingen aan de onderkant van de tomaten en blancheer ze in kokend water (totdat de schil aan de onderkant loslaat).
2 Haal de tomaten met een schuimspaan uit het water, verwijder de schil en de zaden en snijd ze in stukjes.
3 Snijd de ui, de knoflook en de peterselie in stukjes.
4 Meng het gehakt in een kom met het paneermeel, de geraspte kaas en de knoflook en de peterselie en voeg ook de eieren toe. Voeg een snufje zout toe en kneed de ingrediënten goed door. Draai vervolgens met natgemaakte handen gehaktballetjes ter grootte van walnoten.
5 Verhit de olijfolie in een brede koekenpan en fruit de ui totdat deze goudbruin is.
6 Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe en een snufje zout.
7 Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 20 minuten op laag vuur pruttelen.
8 Roer om de paar minuten met een houten lepel door de saus heen.
9 Voeg de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog eens 30 minuten, met het deksel op de pan, op het vuur staan. 1
0 Roer regelmatig.1
1 Dien de gehaktballetjes onmiddellijk erna, met de saus erover heen, op.1
2 Serveer met pasta naar keuze en een frisse salade.
Bombas e casu Italiaanse gehaktballetjes in is een recept van Solo Open Kitchen