1 Soms kom ik een idee of recept tegen waar ik helemaal vrolijk van raak. Gewoon om de simpelheid van het geheel.
2 Je hebt een muffinvorm nodig. Die kun je voor zoveel dingen gebruiken dat het onwaarschijnlijk is dat niet iedereen die in huis heeft.
3 Met een pond gehakt kun je ongeveer 12 vormpjes vullen. Maak het gehakt aan zoals jij denkt dat dat lekker is. Maak er 12 mooie ballen van en doe die in de vorm.Met de achterkant van een (natte) lepel maak je nu in iedere bal een holletje en vult dat met b.v. tomatenprut.
4 Oven is inmiddels aangekomen op 180/190 graden en de vorm kan in het midden. Na 25/30 minuten even eruit en beetje geraspte kaas erop.
5 Nog vijf minuten terug en klaar ben je.
6 Kan natuurlijk ook zonder holletje maken, vullen en kaas enzo. IEr komt wel vet overheen bubbelen, zeker als je geen mager gehakt hebt. Dus bakpapier of alufolie eronder kan geen kwaad.( Mits je graag vettigheid wil afwassen ,schuren en schrobben dan doe je het lekker zonder.)
7 Voordeel van deze muffingehaktballen is dat je er weinig omkijken naar hebt. Nadeel is dat je geen jus hebt.
8 Maar dat nadeel is niet altijd een nadeel en dat voordeel is wel altijd een voordeel.
9 Er zijn ook kleine muffinvormpjes en dan krijg je kleine hap-slok-weg gehaktballetjes. Iets korter in de oven zou ik zeggen.