1 Bak de bol knoflook in een droge koekenpan tot de buitenkant grijszwart ziet, de teentjes binnenin zijn dan boterzacht.
2 Laat afkoelen en haal de pel eraf.
3 Mix saffraan, komijnzaadjes en knoflookteentjes en voeg de tomaten toe.
4 Leng aan met water of bouillon. Zet opzij.
5 Wrijf de stukken konijn in met wat zout en bak ze, in voldoende olijfolie, aan beide kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de olie en zet opzij.
6 Fruit in dezelfde olie de ui en de groene peper. Haal ze uit en doe ze over in een stoofpan, leg er de stukken konijn bij en overgiet met de tomatenmix.
7 Voeg water of bouillon toe tot het konijn onderstaat.
8 Laat een veertigtal minuten pruttelen en voeg nu de aardappelen toe.
9 Laat nog een twintigtal minuten pruttelen tot het konijn lekker mals is.1