Gestoofd konijn met aardappelen

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de bol knoflook in een droge koekenpan tot de buitenkant grijszwart ziet, de teentjes binnenin zijn dan boterzacht.
  • 2 Laat afkoelen en haal de pel eraf.
  • 3 Mix saffraan, komijnzaadjes en knoflookteentjes en voeg de tomaten toe.
  • 4 Leng aan met water of bouillon. Zet opzij.
  • 5 Wrijf de stukken konijn in met wat zout en bak ze, in voldoende olijfolie, aan beide kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de olie en zet opzij.
  • 6 Fruit in dezelfde olie de ui en de groene peper. Haal ze uit en doe ze over in een stoofpan, leg er de stukken konijn bij en overgiet met de tomatenmix.
  • 7 Voeg water of bouillon toe tot het konijn onderstaat.
  • 8 Laat een veertigtal minuten pruttelen en voeg nu de aardappelen toe.
  • 9 Laat nog een twintigtal minuten pruttelen tot het konijn lekker mals is.1
  • 0 Opdienen puur of met frisse salade

Gestoofd konijn met aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept