2 Laat de gedroogde champignons een half uur weken in lauw water.
3Voorbereiding enkele uren of daags voordien.
4 Laat in een stoofpan de boter smelten. Bak de stukken kalfsblanquette langs alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout.
5 Voeg de gesnipperde sjalotten toe en laat even meestoven.
6 Leng aan met de witte wijn.
7 Breng aan de kook, dek af en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje.
8 Haal de boschampignons uit het water. Druk het meeste vocht eruit, snij ze fijn en voeg bij het vlees. Voeg er ook een kopje van het weekvocht van de champignons bij. Zet de pan koel weg.
9 Op het moment zelf.1
0 Voeg de room toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat verder pruttelen gedurende 30 tot 35 minuten, zonder deksel. Bind lichtjes met instantsausbinder tot u een lichtgebonden saus krijgt.1
1 Garneer met fijngesneden peterselie en dien op met wilde rijst of kroketten.
Kalfblanquette met boschampignons is een recept van Solo Open Kitchen