1 A Champignons gewikkeld in spekZelfs bij de BBQ mag de champignon niet ontbreken. Je kan natuurlijk ook de grillpan gebruiken mocht het geen weer meer zijn voor de BBQ.Wikkel elke champignon in een lekker plakje spek (doorregen) en zet vast met een prikker. Wrijf er wat olijfolie over heen en breng op smaak.BBQ 3-4 minuten tot het spek lekker krokant en goudbruin is en de champignons zacht zijn.
2 B
3 Champignonsoep
4 250 gram witte champignons•
5 250 gram kastanje champignons.
6 Een paar takjes peterselie(voor in de soep en als garnering)Crème fraîche,Klontje boter,Water(+/- 1 liter)
7 Een (rode) ui
8 2 Groente bouillonblokjes
9 Snij de champignons allemaal in kleine schijfjes/stukjes en bak deze een paar minuutjes in een koekenpan.1
0 De ui en peterselie mogen ook in kleine stukjes worden gesneden en samen met het klontje boter worden verwarmd in een steelpan. Ondertussen kun je in een andere(grote) pan een klontje boter laten smelten en hier om de minuut een kopje koud water bijvoegen, zodra(al) het water kookt mogen er twee groentebouillonblokjes worden toegevoegd. 1
1 Vervolgens worden de champignons samen met de peterselie en de ui samengevoegd in een pan om het met de staafmixer tot een soepje te malen. (je mag ook wel een paar stukjes champignons achterhouden want dat staat wel leuk in je bord) Hier kun je langzaam het pakje crème fraîche aan toevoegen. De mix met champignons, ui, peterselie en crème fraîche kan nu aan het groentebouillonwater worden toegevoegd. 1
2 Vind je de soep nog aan de dikke kant? Voeg er dan nog een kopje water bij. Schenk de soep in de soepkommen, takje peterselie erbij et voila! Serveer met Ciabatta.1
3 Ciabatta TipOm de ciabatta wat meer smaak te geven heb ik er een beetje basilicumolijfolie overheen gesmeerd en wat peperkorrels overheen gestrooid. Of wrijf er even met een half teentje knoflook overheen.1
4 C1
5 Gestoofd varkensvlees met paprika en champignons1
6 600 gram nasi/bamivlees¦1
7 2 uien (zoete)¦1
8 2 teentjes knoflook¦1
9 1 rode paprika¦2
0 1 groene paprika¦250 gram champignons¦500 gram tomaten¦1 eetlepel bloem¦3 eetlepels olijfolie¦1 dl bier (pilsener)¦4 kruidnagels¦2 laurierblaadjes¦snufje zout¦snufje peperPel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Bestrooi het vlees met de bloem en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee. Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook. Schenk het bier voorzichtig langs de kant van de pan bij het vlees en voeg de kruidnagels, de laurierbladen, zout en versgemalen peper toe. Stoof het vlees, met het deksel op de pan, op een laag vuur in ± 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.
Champignons !Toppers van de herfst Drie maal een is een recept van Solo Open Kitchen