Zoek
Stoofvlees K
8
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 Uien, in stukjes
1 Kg Rundsstoofvlees
1 Kg Varkensstoofvlees
1 Fles Rode wijn
2 Sneden brood
Mosterd, ev met graantjes
Peper en zout
Tijm, laurier en/of stoofvleeskruiden
Maïzena of kuzu of arrowroot
Bereiding
1
Best in gietijzeren pot.
2
Uien bruin stoven met boter ( in pot doen en niet roeren tot ze bruinen, dan even roeren en weer wat wachten)
3
Vleesblokjes bruinen , in verschillende porties, elke keer uitscheppen, niet laten aanbranden, ev wat boter bijvoegen.
4
Vlees en uien terug in de pot, 3/4fles wijn bijvoegen en kokend water tot het vlees onderstaat.
5
Kruiden bijvoegen ( veel )
6
Mosterd op de 2 sneden brood smeren en op het vlees leggen.
7
Deksel op en anderhalf uur op zacht vuurtje laten koken.
8
Om de 15 min roeren.
9
Als het vlees gaar is, opdikken met maïzena.1
0
Proeven en peper en zout bijvoegen indien nodig.1
1
Opdienen met appelmoes en sla en kroketjes of aardappelen of frietjes.
Stoofvlees K is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept