2 gebruik je handen om in een grote kom gehakt, parmezaan, broodkruim, peterselie en eieren te mengen. Rasp er de knoflook in en voeg wat peper en zout toe. Kneed niet te lang.
3 Vet een rond, ondiep bakblik met een doorsnede van 28CM in met boter en doe het vlees erin. Druk het luchtig aan met de vingers zodat de hele bodem bedekt is en het gekruide gehakt als het ware je pizzabodem is.
4 Zorg dat je zoveel mogelijk vocht uit de stukjes tomaat hebt gedrukt.
5 Meng de tomaten dan met de knoflookolie, oregano en wat zout en peper.
6 Smeer dit mengsel met behulp van een rubberen spatel uit over de vleesbasis.
7 Leg er de plakken mozzarella op en zet de meatzza 20 tot 25 minuten in de oven.
8 Het vleesmengsel moet dan gaar en een beetjes steviger zijn geworden en de mozzarella zal gesmolten zijn.
9 Haal uit de oven en laat 5 MINUTEN staan. versier met enkele basilicumblaadjes.1