Gevulde savooikool met gehakt en tomatensaus

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste bladen van de kool.
  • 2 Kook de gehele kool 15 minuten in ruim kokend licht gezouten water.
  • 3 Laat de kool goed uitlekken en afkoelen. Maak de blaadjes los.
  • 4 Vermeng de overige ingrediënten ( gehakt, broodkruim, eierdooiers, knoflook en peper en zout ).
  • 5 Verpak telkens een lepel of 2 gehakt in een blad kool.
  • 6 Leg de pakketjes in een ovenschaal en schenk er 1 liter tomatensaus bij. Leg op elk pakje een nootje boter.
  • 7 Zet 35 à 40 minuten in de oven op 200°.
  • 8 Serveer met gekookte rijst.
  • 9 De ingrediënten vermeld met (T) zijn bestemd voor de tomatensaus !!1
  • 0 Kolen zijn rijk aan vitamine C. Heel geschikt als sterkhouder voor de winter.

Gevulde savooikool met gehakt en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept