Zoek
Gevulde savooikool met gehakt en tomatensaus
4
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kleine savooikool
750 gr gehakt
4 eetlepels broodkruim
2 eierdooiers
2 teentjes knoflook
peper en zout
1 liter gezeefde tomaten in blik (T)
1 hele gepelde ui (T)
1 teentje knoflook (T)
2 blaadjes laurier (T)
1 takje tijm (T)
1 lepel oregano (T)
Bereiding
1
Verwijder de buitenste bladen van de kool.
2
Kook de gehele kool 15 minuten in ruim kokend licht gezouten water.
3
Laat de kool goed uitlekken en afkoelen. Maak de blaadjes los.
4
Vermeng de overige ingrediënten ( gehakt, broodkruim, eierdooiers, knoflook en peper en zout ).
5
Verpak telkens een lepel of 2 gehakt in een blad kool.
6
Leg de pakketjes in een ovenschaal en schenk er 1 liter tomatensaus bij. Leg op elk pakje een nootje boter.
7
Zet 35 à 40 minuten in de oven op 200°.
8
Serveer met gekookte rijst.
9
De ingrediënten vermeld met (T) zijn bestemd voor de tomatensaus !!1
0
Kolen zijn rijk aan vitamine C. Heel geschikt als sterkhouder voor de winter.
Gevulde savooikool met gehakt en tomatensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept