Zoek
Boeuf stroganoff
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr bief van de haas
1 el bloem
1 mespunt paprikapoeder en cayenne peper
2,5 el zonnebloem olie
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
250 gr (kastanje) champignons in plakjes
2,5 el cognac
150 ml rundvlees bouillon
150 ml crème fraîche
2 el versgehakte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
1
Snijd het vlees in dunne reepjes.
2
Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder
3
Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe
4
Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt
5
Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur
6
Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal
7
Voorbereiding
swijze
8
Veeg de pan schoon en verhit de overige olie
9
Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin 1
0
(mogelijk in verschillende kleinere porties)1
1
Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees1
2
Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt 1
3
Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper 1
4
Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt 1
5
Roer de crème fraîche erdoor en strooi de peterselie erover. Serveer direct.1
6
Serveertips1
7
Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.
Boeuf stroganoff is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paddenstoelenstroganoff met rijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met kip en stroganoffsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beef stroganoff
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stroganoff-schnitzel met bonensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept