1 Dag voordien: De uitjes spoelen en onderzetten in melk.
2Voorbereiding dag zelf: Ui en wortelen in grote stukken snijden.
3 Champignons in dikke schijfjes snijden.
4 De bereiding:
5 Het vlees (in grote stukken laten) en aanbakken in een pan met een goeie klont boter. Kruiden met p+z+nootmuskaat.
6 Nadien het vlees in een kom doen (pan met aanbaksel apart houden) en het vlees overgieten met de warme bouillon. Tijm, laurier en rozemarijn bijvoegen. Dit zachtjes ongeveer 35 min laten pruttelen onder een gesloten deksel. Dan de uien en wortelen bijvoegen en dan terug 35 min laten pruttelen
7 Ondertussen nemen we de pan waar we het vlees in aangebakken hebben en gieten het vet weg. Daarin smelten we terug wat boter en bakken het spek lichtjes aan. De uitjes halen we uit de melk en spoelen ze af en deppen ze droog met wat keukenpapier. Deze voegen we dan bij het spek en ook de champignons. Roer alles goed om en voeg dan de suiker toe. Laat karameliseren en dan van het vuur weg de cognac bijgieten en flamberen. Pan terug op het vuur zetten en blussen met een glas droge witte wijn en dan de room erbij. Laat wat indikken.
8 Haal uit het vlees de takjes rozemarijn en de tijm. Giet dan 10 min voor het einde de inhoud van de pan bij het vlees. Laat dit dan pruttelen zonder deksel. Indien gewenst kan men nog wat indikken met wat maizena. Serveren met fijn gesnipperde peterselie.