Konijn op z'n Limburgs

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de konijnenbouten in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de rodewijnazijn en het bier toe.
  • 2 Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.
  • 3 Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen.
  • 4 Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  • 5 Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 min. rondom bruin.
  • 6 Voeg dan de marinade toe en breng het aan de kook.
  • 7 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg samen met de ontbijtkoek en de appelstroop toe aan het vlees.
  • 8 Laat met de deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur zachtjes stoven.
  • 9 Je kunt dit gerecht heel goed daags van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm zachtjes op voor gebruik.

Konijn op z'n Limburgs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgs zuurvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofvlees op z'n Limburgs
1,545 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs zoervleisj
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn op z'n Limburgs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept