bitterballen

4
90 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 vetrwarm de ragout en week de gelatinne 5 min in koud water
  • 2 knijp uit en laat oplossen in de ragout
  • 3 voeg de mosterd toe
  • 4 schep de ragout in een braadslee
  • 5 laat 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur
  • 6 zet 3 uur afgedekt in de koelkast
  • 7 verwarm de oven voor op 100°C
  • 8 rooster het brood 20 min in de oven
  • 9 laat afkoelen en maal in de keukenmachiene tot grof paneermeel1
  • 0 snijd de dikke ragout (salpicon )in 40 stukken1
  • 1 en rol er balletjes van 1
  • 2 haal de ballen vervolgens door de bloem1
  • 3 het ei 1
  • 4 en het paneermeel1
  • 5 verhit de olie tot 180°C1
  • 6 frituur telkens 6 tot 8 ballen in 4 min goudbruin1
  • 7 laat uitlekken op keukenpapier1
  • 8 lekker met mosterd

bitterballen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bitterballen van Friese nagelkaas
45 min Snack
Bekijk recept
Hollandse groente-kaasbitterballen
240 min-
Bekijk recept
Tofu-bitterballen met mosterdsaus
30 min Snack
Bekijk recept
Bitterballen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Bitterballen van Friese nagelkaas
45 min Snack
Bekijk recept
Hollandse groente-kaasbitterballen
240 min-
Bekijk recept
Tofu-bitterballen met mosterdsaus
30 min Snack
Bekijk recept
Bitterballen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept