Zoek
bitterballen
4
90 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1liter runderragou
5 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks)
2 el grove mosterd
14 sneetjes witbrood
175 g bloem
4 eieren, losgeklopt
1.5 liter frituurolie
Bereiding
1
vetrwarm de ragout en week de gelatinne 5 min in koud water
2
knijp uit en laat oplossen in de ragout
3
voeg de mosterd toe
4
schep de ragout in een braadslee
5
laat 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur
6
zet 3 uur afgedekt in de koelkast
7
verwarm de oven voor op 100°C
8
rooster het brood 20 min in de oven
9
laat afkoelen en maal in de keukenmachiene tot grof paneermeel1
0
snijd de dikke ragout (salpicon )in 40 stukken1
1
en rol er balletjes van 1
2
haal de ballen vervolgens door de bloem1
3
het ei 1
4
en het paneermeel1
5
verhit de olie tot 180°C1
6
frituur telkens 6 tot 8 ballen in 4 min goudbruin1
7
laat uitlekken op keukenpapier1
8
lekker met mosterd
bitterballen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bitterballen van Friese nagelkaas
45 min
Snack
Bekijk recept
Hollandse groente-kaasbitterballen
240 min-
Bekijk recept
Tofu-bitterballen met mosterdsaus
30 min
Snack
Bekijk recept
Bitterballen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Bitterballen van Friese nagelkaas
45 min
Snack
Bekijk recept
Hollandse groente-kaasbitterballen
240 min-
Bekijk recept
Tofu-bitterballen met mosterdsaus
30 min
Snack
Bekijk recept
Bitterballen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept