Aziatische slavinken

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, het gemberpoeder en het vijfkruidenpoeder. Voeg ook de helft van de sambal en de ketjap toe. Draai er acht gehaktballen van. Maak de gehaktballen iets langwerpig (in de vorm van een slavink) en omwikkel ze met 1 of 2 plakjes ontbijtspek. Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin. Voeg het water toe, roer de aanbaksels los en laat deze 10 minuten garen op laag vuur. Voeg vervolgens de rest van de ketjap en sambal toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus. Leg de slavinken in een schaal en giet er wat jus overheen. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
  • 2 Serveertips
  • 3 Lekker met groenten, salades, rijst, aardappels, friet of ??

Aziatische slavinken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slavinken met bietjes, prei en krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstamppot met slavinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse bloemkool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Noedels met varkensvlees met Aziatische kruiden
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aziatische wokgroente met ananas en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept