1 Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2 Verhit een klont Solo in een braadpan en laat lichtbruin aankleuren.
3 Leg de steak in de hete pan en bak hem ongeveer 3 minuten aan deze zijde. Kruid met peper en zout en draai om. Bak ook de andere kant 3 minuten en kruid opnieuw. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer bakken.
4 Haal de steak uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie dichtbij de warmtebron.
5 Was de rucola en droog hem. Dresseer een handvol op elk bord en kruid met peper, zout en een paar druppels olijfolie.
6 Snijd de steak in repen van een halve centimeter dik. Leg er per bord 4 à 5 op de rucola.
7 Werk af met parmezaankrullen die je maakt met behulp van een dunschiller
Steak tagliata met rucola en Parmezaan is een recept van Solo Open Kitchen