Varkenskotelet met gembersaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200-220°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal met de Solo Vloeibaar en rooster ze 15-20 minuten. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder en sesamolie. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Prak de aardappelen grof met een vork en schep door de zoete aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Smelt de Solo in een pan tot ze mooi goudbruin ziet. Bak de koteletjes aan beide kanten en haal ze uit de pan. Pel het teentje knoflook en snijd het in schijfjes. Schenk het vet uit de pan en doe er de knoflook bij, laat 20 seconden bakken en doe er de gembersiroop bij. Laat kort inkoken tot een stroperige saus.
  • 3 Serveer de koteletjes met de puree en schenk er de gembersaus bij.

Varkenskotelet met gembersaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept