Rundvlees gestoofd in rioja

4
160 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het overtollige vet van het vlees. Snijd het vlees in stukken van 5 cm. Verhit de olie in een hittebestendige ovenschaal met handvat of in een grote pan.Voeg het vlees toe en braad het op hoog vuur 5-10 minuten rondom aan.
  • 2 Neem het vlees uit de pan. Doe de sjalotjes, de knoflook en de bleekselderij in de pan en laat al roerend 3-4 minuten bakken. Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg het pimentpoeder, de wijn, de tomatenstukjes en de 1 takje tijm toe. Breng op smaak.
  • 3 Leg het vlees terug in de schaal of pan en laat zachtjes aan de kook komen. Leg er een deksel op en laat 1-2 uur sudderen, tot het vlees zacht is. Breng op smaak en garneer met een takje tijm.

Rundvlees gestoofd in rioja is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Albondigas Riojanas (Spaanse gehaktballetjes uit Rioja)
0 min
Bekijk recept
Welke wijn bij welk gerecht
0 min
Bekijk recept
Creme Andaluse
30-60 min -
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept