1 Verkruimel het brood. Snij de pancetta in zeer dunne reepjes. Reinig, was, droog en hak de tuinkruiden. Kneed het gehakt met de pancetta, het ei, het brood, de Parmezaanse kaas en de groene kruiden tot een samenhangende bal. Kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een golfballetje en bak ze rondom goudbruin in hete olijfolie. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en hou ze warm.
2 Snipper de ui en de knoflook fijn. Was de citroen en rasp ¼ van de schil. Stoof de ui en de look glazig in olijfolie, voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en stoof tien minuten. Giet de witte wijn bij de saus en kruid met citroenrasp, peper van de molen, zout en suiker. Voeg de gehaktballetjes toe en gaar zonder deksel gedurende 15 minuten.
3 Was, droog en hak de peterselie en de basilicum en roer de kruiden juist voor het serveren onder de saus.
4 Serveer de balletjes in de saus met pasta, rijst of
5 gebakken aardappeltjes. Geef eventueel geraspte
6 Parmezaanse kaas apart.
Italiaanse balletjes in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen