1 Dat wordt een lekker avondmaal met deze gegratineerde gehaktballetjes. Serveer ze met een knapperige ciabatta. Heerlijk voor een luie zaterdag.
2 .Verwarm de oven voor tot 200 ºC..Verhit in een koekenpan de olijfolie. Rol balletjes van het gehakt en bak de gehaktballetjes 5 min. en schep ze in de ovenschaal.
3 Fruit in het bakvet de ui met de knoflook.
4 Voeg de blikken tomaat toe en druk ze met een spatel klein.
5 Laat tot een dikke tomatensaus inkoken.
6 Voeg de basilicum met zout en peper naar smaak toe.
7 Schep de tomaten-basilicumsaus over de gehaktballetjes.
8 Verdeel er de mozzarella over en bestrooi met de parmezaanse kaas.
9 Gratineer de gehaktballetjes in de voorverwarmde oven ± 20 min., tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.1
0 Tip: Lekker met knapperige ciabatta( of wat pasta) en een royale groene salade met rucola, olijven en geroosterde pijnboompitten 1
1 BRON Vriendin.nl
Gegratineerde gehaktballetjes met ciabatta is een recept van Solo Open Kitchen