1 Vraag je bij de slager naar 500 gr mager soepvlees. Komt er een prachtig stuk op de weegschaal van 650 gram. Dan wordt er gevraagd: "Moet ik het eraf snijden? " Hoe gemakkelijk zeg je dan maar :"Och Laat maar zitten".
2 Dan trek je er een prachtig, geurige, magere runderbouillon mee. Heb je achteraf wel veel vlees om in de soep terug te doen.
3 Doen we dus niet....! We snijden 1/3 deel eraf en snijden dat klein.
4 We snipperen een middelgroot uitje en 1 flinke teen knoflook., een stukje prei in halve ringen en 200 gram champignons in plakjes en een half rood pepertje zonder lijsten en zaad in kleine stukjes.
5 Een el olie in de pan en knoflook en ui glazig smoren met het pepertje. En ik zeg niet, dat je er geen stukje paprika in mag doen en een stukje bleekselderij. Pak wat je lekker vindt.
6 De champignons even apart bruinen met een draai peper en zout, totdat ze vocht afgeven en dan goed laten uitlekken.
7 Alles bij elkaar met het rundvlees in een pan met 2 el hotketchup goed door warmen.
8 Ondertussen 2 pannenkoeken bakken met een snuf zout en peper in het beslag.Vulling erop en dichtvouwen.
9 Klaar en lekker. Met de soep vooraf en de pannenkoek na heb je een volledige maaltijd.1