Steak met portosaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • 2 Pel en snipper de ui en de look fijn. Kook de broccoli in kokend water gedurende ongeveer 6 minuten.
  • 3 Snijd de aardappelen in partjes en bak ze in margarine goudgeel en krokant.
  • 4 Kruid het vlees met peper en zout en schroei het aan beide kanten in hete margarine toe. Laat nog 3 minuten verder garen en schep het dan uit de pan. Houd onder aluminiumfolie warm.
  • 5 Giet het meeste vet uit de pan en stoof er dan de ui en de look in. Voeg de porto en 250 ml warm (maar niet kokend) water en het Knorr Sausketeltje Natuur toe.
  • 6 Roer met een garde en breng langzaam aan de kook en laat het 1 min. op een laag vuurtje koken.
  • 7 Verdeel de broccoli over de borden en strooi de noten erover. Schik er het vlees en de aardappelen bij en lepel er de saus over.

Steak met portosaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindemedaillon met portosaus
0 min
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met portosaus
0 min
Bekijk recept
Rosbief met portosaus en ganzenlever
0 min
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept