1 Verwarm 3 el vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de krieltjes rondom goudbruin en gaar. Geregeld omscheppen. Breng op smaak met wat zwarte peper.
2 Kook de sperzieboontjes in gezouten kokend water in ca. 8 min. gaar. Afgieten. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
3 Pel en snijd ondertussen de uien in plakken.
4 Verhit een grillpan of grillplaat.
5 Bestrijk de uischijfjes en de burgers aan beide kanten met wat vloeibare margarine.
6 Grill de burgers en de uischijfjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
7 Verwarm de tomatensaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8 Verdeel de gebakken krieltjes en de burgers over 4 grote warme borden. Verdeel de gegrilde uien over de burgers. Schep de sperzieboontjes ernaast en schep de tomatensaus erover.
9 *Maak zelf burgers van mager rundergehakt dat je op smaak brengt met verse knoflook, peper, zout en eventueel Provençaalse kruiden. Goed mengen, 4 ballen vormen en deze platdrukken.
Gegrilde burgers, uienringen en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen