Gegrilde burgers, uienringen en tomatensaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 3 el vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de krieltjes rondom goudbruin en gaar. Geregeld omscheppen. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • 2 Kook de sperzieboontjes in gezouten kokend water in ca. 8 min. gaar. Afgieten. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
  • 3 Pel en snijd ondertussen de uien in plakken.
  • 4 Verhit een grillpan of grillplaat.
  • 5 Bestrijk de uischijfjes en de burgers aan beide kanten met wat vloeibare margarine.
  • 6 Grill de burgers en de uischijfjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • 7 Verwarm de tomatensaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 8 Verdeel de gebakken krieltjes en de burgers over 4 grote warme borden. Verdeel de gegrilde uien over de burgers. Schep de sperzieboontjes ernaast en schep de tomatensaus erover.
  • 9 *Maak zelf burgers van mager rundergehakt dat je op smaak brengt met verse knoflook, peper, zout en eventueel Provençaalse kruiden. Goed mengen, 4 ballen vormen en deze platdrukken.

Gegrilde burgers, uienringen en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept