1 Schil en snij de aardappelen in 4 stukken. Schil de wortelen en snijd in stukken van circa 5 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook ze in ongeveer 15- 20 water gaar.
2 Giet af en stamp fijn met een stamper. Voeg vervolgens het eigeel samen met wat peper, zout en nootmuskaat en roer goed door. Voeg als laatste nog een scheutje vloeibare margarine toe en meng nogmaals goed door.
3 Doe ondertussen twee eetlepels in een pan, verwarm de margarine en bak de worsten op middelmatig vuur in circa 15 minuten rondom bruin en gaar.
4 Doe 250 ml warm water in een steelpannetje en voeg het Knorr Sausketeltje toe. Roer met een garde tot het volledig is opgelost en breng langzaam aan de kook. Laat nog 1 minuutje koken. Serveer de wortelpuree op een bord met de worst en jus ernaast. Smakelijk!
Worst met wortelpuree en vleesjus is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel