De variatie bal

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met paneermeel, ei, nootmuskaat, peper en zout.
  • 2 Vorm er 4 ronde ballen van. Maak ze eventueel van tevoren en leg ze om stevig te worden in de koelkast.
  • 3 Verhit de boter of olie en braad de ballen rondom bruin.
  • 4 Keer ze af en toe om met een lepel en laat ze in 20 minuten garen. Schep het vlees uit de pan en voeg een scheutje water bij het braadvet.
  • 5 Variatie:
  • 6 Je kunt met de traditionele gehaktbal variëren door één van onderstaande toevoegingen bij het gehakt te voegen.
  • 7 100 g geraspte belegen kaas
  • 8 1 geraspte appel en 50 g blanke rozijnen
  • 9 1 gele paprika in miniblokjes gesneden 1
  • 0 75 g gehakte walnoten of hazelnoten 1
  • 1 75 g in reepjes gesneden gedroogde abrikozen 1
  • 2 75 g maïskorrels en 1 theel. Mexicaanse kruiden 1
  • 3 1 theel. Italiaanse kruiden en 1 eetl. gehakte gedroogde tomaten

De variatie bal is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept