Zoek
De variatie bal
4
30 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 ei
4 el paneermeel
4 el olie of 50 gr boter
500 gr h.o.h gehakt
zout peper
snuf nootmuskaat
Bereiding
1
Meng het gehakt met paneermeel, ei, nootmuskaat, peper en zout.
2
Vorm er 4 ronde ballen van. Maak ze eventueel van tevoren en leg ze om stevig te worden in de koelkast.
3
Verhit de boter of olie en braad de ballen rondom bruin.
4
Keer ze af en toe om met een lepel en laat ze in 20 minuten garen. Schep het vlees uit de pan en voeg een scheutje water bij het braadvet.
5
Variatie:
6
Je kunt met de traditionele gehaktbal variëren door één van onderstaande toevoegingen bij het gehakt te voegen.
7
100 g geraspte belegen kaas
8
1 geraspte appel en 50 g blanke rozijnen
9
1 gele paprika in miniblokjes gesneden 1
0
75 g gehakte walnoten of hazelnoten 1
1
75 g in reepjes gesneden gedroogde abrikozen 1
2
75 g maïskorrels en 1 theel. Mexicaanse kruiden 1
3
1 theel. Italiaanse kruiden en 1 eetl. gehakte gedroogde tomaten
De variatie bal is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept