1 Mijn slager heeft heerlijke, gekruide, magere rundvlees saucijsjes en daar wou ik eens een keer iets heel anders mee doen dan gewoon alleen maar gaar bakken.
2 Knijp het worstvlees uit de sausijsjes en draai er balletjes van ter grootte van een cherrytomaatje. Leg ze in de koelkast om wat te laten opstijven .
3 Snipper ondertussen de ui, knoflook, maak de lente uitjes schoon en snij ze in grove ringen.
4 Bak de saucijsballetjes rondom bruin in 2 el goede olijfolie. Voeg de ui, knoflook en ringen lente ui toe en laat ze 3 min meebakken.
5 Voeg daarna de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, de 2 laurierblaadjes toe en laat het geheel op een zacht vuurtje ca 15 min pruttelen.
6 Proef en voeg zo nodig peper en zout en eventueel nog wat Italiaanse kruiden toe.
7 Bind de saus naar wens met wat allesbinder.
8 (Op de foto kun je zien, dat ik dat niet heb gedaan, maar daarna wel, want het spul ging terug in de pan Er volgt dus nog een betere foto, want dit gerecht was zó lekker, dat het nogmaals op het menu zal komen. Bovendien ook snel gemaakt.)
9 Vis voor het serveren de laurierblaadjes uit de saus.1
0 Laat een ieder zelf aan tafel wat verse basilicum en geraspte kaas toevoegen.1
1 Lekker met penne en komkommer of een andere frisse salade.1
2 .Eigen recept en foto
Italiaanse rundersaucijsballetjes in tomatensaus. is een recept van Solo Open Kitchen