2 Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot. Laat het gehakt bakken. Schep het regelmatig om en druk het met een vork uiteen, tot u korrelig en goed gebakken vlees bekomt.
3 Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe, de uitgelekte rode bonen, de maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten. Schep goed om en kruid met 1/2 koffiel. cayennepeper en 3 koffiel. komijn. Proef of u voldoende gekruid hebt.
4 Roer om en laat, met het deksel op de pan, 45 min. zachtjes pruttelen. De chili con carne mag niet te droog worden (indien nodig giet u er wat vleesbouillon bij).
5 Intussen kookt u de rijst gaar in 2 soepkoppen lichtgezouten water.
6 Afwerking
7 Schep een portie rijst in een diep bord en lepel er de chili con carne over.
8 Tip
9 Chili con carne kan gemakkelijk de dag voordien worden bereid, zodat u het de dag zelf enkel nog moet opwarmen.