Chili con carne

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    (60 min.)
  • 2 Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot. Laat het gehakt bakken. Schep het regelmatig om en druk het met een vork uiteen, tot u korrelig en goed gebakken vlees bekomt.
  • 3 Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe, de uitgelekte rode bonen, de maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten. Schep goed om en kruid met 1/2 koffiel. cayennepeper en 3 koffiel. komijn. Proef of u voldoende gekruid hebt.
  • 4 Roer om en laat, met het deksel op de pan, 45 min. zachtjes pruttelen. De chili con carne mag niet te droog worden (indien nodig giet u er wat vleesbouillon bij).
  • 5 Intussen kookt u de rijst gaar in 2 soepkoppen lichtgezouten water.
  • 6 Afwerking
  • 7 Schep een portie rijst in een diep bord en lepel er de chili con carne over.
  • 8 Tip
  • 9 Chili con carne kan gemakkelijk de dag voordien worden bereid, zodat u het de dag zelf enkel nog moet opwarmen.

Chili con carne is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept