1 snipper een ui, fruit in olijfolie, laat afkoelen zodra hij lichtbruin is gekleurd, meng door het vlees, voeg de fijngehakte gedroogde abrikozen toe en de gember, komijn, kaneel, espelettepeper, ei, fijngehakte munt, en broodkruim.
2 Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C vorm balletjes, en rol ze door de bloem. Schik ze in een ovenschaal, en gaar ze ca 15 minuten.
3 Hak 2 uien fijn, fruit ze in wat olie, voeg rode wijn toe en laat enkele minuten verdampen. Doe er de gepelde tomaten, gerookte paprika , komijn, suiker , zout en peper bij. Laat sudderen
4 Schil de wortelen, snij in plakjes. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, bestrooi met 1 lepel suiker, zout en peper. Neem de balletjes uit de oven en zet er de wortelen in om te stoven. Doe de gehaktballetjes in de saus, laat sudderen;
5 Doe de kleine spelt in een pan, zet onder in water en voeg zout toe. Breng aan de kook; reken van zodra het water kookt nog 30 minuten gaartijd. Doe de wortelen bij de tomatensaus van zodra de spelt klaar is
balletjes in tomatensaus op oosterse wijze is een recept van Solo Open Kitchen