blinde vinken met wortelen

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de blinde vinken goudbruin aan alle kanten.
  • 2 Wanneer ze aan alle kanten kleur hebben neemt u ze uit de kookpot.
  • 3 Laat in dezelfde pan de gesnipperde ui fruiten op een zacht vuurtje.
  • 4 was en schraap de wortelen en snij ze in rondjes.
  • 5 Wanneer de uien glazig zijn, bestrooit u ze met bloem, mengt u goed en giet u de witte wijn erbij.
  • 6 Leg de blinde vinken op deze bodem, voeg de wortelen toe en voldoende water zodat het vlees net onder staat en voeg tenslotte het verkruimelde bouillonblokje toe.
  • 7 Laat 15 min sudderen met het deksel op de pan.
  • 8 Draai de blinde vinken om en laat ze nog 15 min verder gaar worden, ditmaal zonder deksel.
  • 9 Breng op smaak en indien de saus te vloeibaar is kan u ze nog wat indikken met sausbinder.1
  • 0 Geef er gekookte aardappelen bij.

blinde vinken met wortelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept