1 Haal 12 bladeren van de kool en was ze. Snijd de rest van de kool in snippers en was ze. Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 minuut in. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de koolsnippers, het kerrie- en gemberpoeder erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 minuten mee. Laat iets afkoelen. Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen. Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en ze zet vast met cocktailprikkers. Leg de koolrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat ze 30-40 minuten garen in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer direct.
2 Tip
3 Roer wat ketjap door het vrijgekomen vocht van de koolrolletjes. Lekker als saus over de rijst!
4 Bron Albert Heijn
Met gehakt gevuldespitskoolrolletjes en rijst is een recept van Solo Open Kitchen