Zoek
Balletjes in pikante tomatensaus
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg gemengd gehakt (Varken, Kalf)
2 el paneermeel
1 st ei
1 el gehakt kruiden
1 el Italiaanse kruiden
peper en zout
1 tl mengeling gedroogde pepers (jalapeno, Ancho, Chipottle)
800 g Tomatenblokjes (blik)
1/2 l pasata
2 st uien, grof gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesnipperd en geplet
20 cl groentenbouillon
2 blaadjes laurier
1/2 tl chili vlokken
3 druppels Tabasco Habanero
peper en zout
6 blaadjes Basilicum, gescheurd
10 cl sojaroom
Bereiding
1
Alle igrediënten van de balletjes mengen in een kom. (hierboven tot de tomatenblokjes)
2
Rol balletjes van +/- 3 cm doorsnede.
3
Doe wat vetstof in een grote kook pot. Stoof de ui aan tot hij glazig is, voeg de knoflook toe en stoof een mnuutje. Blus met de bouillon.
4
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpasata toe en laat even opkoken.
5
Doe de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes pruttelen.
6
Voeg de kruiden toe, maak het zo pikant je hetzelf wil. opgepast door het pruttelen versterkt de smaak. Dus niet te snel teveel kruiden.
7
Voeg de sojaroom toe naar smaak.
8
Bijna op het laatste voeg je de basilicum toe.
9
Serveer met zelfgesneden dikke frieten.
Balletjes in pikante tomatensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept