Varkensschnitzels gepaneerd met knapperig korstje

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af, spoel na met koud stromend water en laat afkoelen.
  • 2 Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in kleine stukjes. Doe driekwart in een diepe pan. Voeg de honing toe en 100 ml koud water. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan, maar sluit de pan niet helemaal af. Roer zo nu en dan en kook de appels ongeveer 5 minuten totdat ze bijna zacht zijn. U kunt deze appelcompote warm of koud serveren.
  • 3 Doe in de tussentijd de sneetjes brood in de keukenmachine en maal tot grof broodkruim. Meng dit met 2 theelepels kerriepoeder en voeg zout en peper toe.
  • 4 Klop het ei met 2 eetlepels koud water. Doop de schnitzels eerst in het ei en daarna in het broodkruim. Zorg ervoor dat beide kanten goed gepaneerd zijn. Zet de schnitzels minimaal 5 minuten in de koelkast.
  • 5 Meng in een grote kom de mayonaise met de laatste eetlepel kerriepoeder en 3 eetlepels koud water. Roer de krielaardappeltjes, de rest van de appelstukjes en de broccoli erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Laat een pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de schnitzels toe en bak die ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  • 7 Verdeel de aardappelsalade over 4 voorverwarmde borden en plaats de schnitzel erbovenop. Serveer de appelcompote apart erbij.

Varkensschnitzels gepaneerd met knapperig korstje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tortilla's met tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koriander-limoenboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde varkensschnitzels met spruitjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensschnitzels met citroenjus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine varkensrollades
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept