Lamskoteletjes in een tomaten-sinaasappelsaus met

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout. Schrap de worteltjes, pel de uien, maak de courgettes schoon en was de tomaten. Hak 2 tomaten en een 1/2 ui fijn. Snijd de overige 3 tomaten en de courgette in plakken en andere helft van de ui in ringen.
  • 2 Doe de uiringen en de worteltjes in een stoommandje en strooi er een mespuntje bouillonpoeder over. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Doe het stoommandje bovenop de pan, sluit af met een passend deksel en stoom 10 minuten. Voeg dan de courgette- en tomatenplakjes toe en stoom nog eens 10 minuten.
  • 3 Boen de sinaasappel schoon onder stromend water. Rasp de schil fijn. Halveer de sinaasappel en pers deze uit. Bestrooi de lamskoteletjes met een beetje bouillonpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel kerriepoeder.
  • 4 Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de lamskoteletjes toe. Bak 1 minuut aan elke kant. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de sinaasappelrasp, 1 theelepel kerriepoeder, de rest van de bouillonpoeder en de gehakte tomaten toe. Bak 1 minuut en schud de pan af en toe.
  • 5 Voeg het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Kook de saus een paar minuten totdat deze is ingekookt. Voeg naar smaak peper, bouillonpoeder en kerrie- en paprikapoeder toe.
  • 6 Schep de couscous in het midden van 4 voorverwarmde borden. Schep de groente erbovenop en de lamskoteletjes ernaast. Schep een beetje saus over de groente en het vlees. Serveer de rest van de saus apart erbij.

Lamskoteletjes in een tomaten-sinaasappelsaus met is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept