1 Doe het gehakt in een kom en kruid met sojasaus, een theelepel sambal en peper en zout. Draai er 12 kleine balletjes van. Plaats een pan op hoog vuur en bak de champignons en uien kort aan. Pers er een teentje knoflook bij. Voeg de gesneden rode peper met een beetje water toe en laat het geheel een paar minuten sudderen. Blijf in tussen omscheppen. Als de champignons en uien goudbruin zijn, en het water is weggekookt, voeg je de gehaktballen toe. Schroei dicht op een hoog vuur en blijf omscheppen. Zodra de gehaktballen zijn dichtgeschroeid, zet je het vuur lager. Intussen snij je de tomaten in parten en die voeg je toe. Laat minimaal een half uur inkoken en voeg waar nodig een beetje water toe. Indien de saus niet pittig genoeg is, kun je er nog een theelepel sambal doorheen roeren. Werk af met peper en zout naar smaak en oregano.
GEHAKTBALLEN IN PITTIGE TOMATENSAUS is een recept van Solo Open Kitchen