- Snij de uien in halvemaantjes."},{"@type":"HowToStep","text":"4. - Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap."},{"@type":"HowToStep","text":"5.
Voorbereiding "},{"@type":"HowToStep","text":"6. Liefst de dag voordien (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)"},{"@type":"HowToStep","text":"7. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Schep regelmatig om."},{"@type":"HowToStep","text":"8. Haal de uien uit de kookpot. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij."},{"@type":"HowToStep","text":"9. Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe. Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpot bij en schep om. Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur."},{"@type":"HowToStep","text":"10. Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen."},{"@type":"HowToStep","text":"11. Voeg de krieken en de kriekenconfifi tuur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. zet koel weg."},{"@type":"HowToStep","text":"12. Op het moment zelf (15 min.)"},{"@type":"HowToStep","text":"13. Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Kruid indien nodig bij met peper en zout."},{"@type":"HowToStep","text":"14. Afwerking"},{"@type":"HowToStep","text":"15. Serveer met frietjes en een gemengde salade."}],"recipeYield":"4 "}
4 - Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap.
5Voorbereiding
6 Liefst de dag voordien (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)
7 Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Schep regelmatig om.
8 Haal de uien uit de kookpot. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij.
9 Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe. Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpot bij en schep om. Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur.1
0 Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.1
1 Voeg de krieken en de kriekenconfifi tuur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. zet koel weg.1
2 Op het moment zelf (15 min.)1
3 Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Kruid indien nodig bij met peper en zout.1
4 Afwerking1
5 Serveer met frietjes en een gemengde salade.
Stoofvlees met krieken en abdijbier is een recept van Solo Open Kitchen