Stoofvlees met krieken en abdijbier

4
75 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (5 min.)
  • 3
    - Snij de uien in halvemaantjes.
  • 4
    - Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 Liefst de dag voordien (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)
  • 7 Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Schep regelmatig om.
  • 8 Haal de uien uit de kookpot. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij.
  • 9 Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe. Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpot bij en schep om. Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur.1
  • 0 Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.1
  • 1 Voeg de krieken en de kriekenconfifi tuur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. zet koel weg.1
  • 2 Op het moment zelf (15 min.)1
  • 3 Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Kruid indien nodig bij met peper en zout.1
  • 4 Afwerking1
  • 5 Serveer met frietjes en een gemengde salade.

Stoofvlees met krieken en abdijbier is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

varkenshaasje in abdijbier
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Achels abdijbier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees In Abdijbier
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept