Varkenskarbonades met mosterdsaus

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C.
  • 2 Breng de varkenskarbonades aan beide kanten op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de karbonades minuten aan één kant.
  • 4 Voeg de sjalotjes toe en keer de karbonades om. Bak ze nog 6 minuten aan de andere kant.
  • 5 Haal de karbonades uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.
  • 6 Deglaceer de pan met de wijn (of water) en roer dan de rest van de ingrediënten erdoor om een mooi sausje te maken.
  • 7 Laat dit een minuutje koken en doe de karbonades (met alle vleessappen) terug in de pan.
  • 8
  • 8Bak ze aan elke kant nog een halve minuut en serveer met de saus.
  • 9 Lekker sperziebonen en gekookte krieltjes of puree.1
  • 0 Tip! Haal de varkenskarbonades 15-20 minuten van tevoren uit de koelkast. Vlees op kamertemperatuur gaart beter en blijft malser. Het is ook belangrijk om het vlees goed met keukenpapier droog te deppen. Zo wordt het bij het bakken mooi bruin.1
  • 1 Vriendin.nl

Varkenskarbonades met mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Peen en uien met karbonades en mosterdsaus
30 min-
Bekijk recept
Varkenskoteletten met mierikswortelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonades Met Zuurkool
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonades Met Spinaziesalade
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept