Zoek
Spaghettisaus
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg gehakt
1 ui
2 sjalotten
250 gr champignons
250 gr wortelen in schijfjes
1 groene paprika (geschild en fijngesneden)
blikken gepelde tomatenblokjes
2 eetlepels ketchup
peper
zout
1 takje tijm
Italiaanse kruiden
Spaghettikruiden
Bereiding
1
Doe boter in een pot en stoof de fijngesneden sjalotten en de ui aan
2
Zet ondertussen een andere pot op met licht gezouten water en kook hierin de wortelschijfjes gaar
3
Voeg het gehakt toe en bak rul
4
Was, kuis en snijdt de champignons in plakjes/schijfjes en bak ze even kort aan in de boter
5
Voeg op het laatste bij de wortelschijfjes de fijngesneden paprika toe en laat even kort meekoken
6
Doe bij het gehakt de gepelde tomatenblokjes en kruid met peper, zout, italiaanse kruiden en de spaghettikruiden
7
Voeg de 2 eetlepels ketchup toe en leg er het takje tijm in en laat de saus pruttelen op een zacht vuurtje
8
Giet ondertussen de wortelen en de paprika af en schep de champignons uit de pan en voeg ze toe aan de saus
9
Laat de saus nog een half uur pruttelen op een zacht vuurtje zodat het zure van de tomaten eruit is (belangrijk voor mensen met een zwakke maag)1
0
Proef en kruid nog eventueel bij.
Spaghettisaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wokpasta bolognese met rode paprika
10 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met paprika en balletjes
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikachu's Spaghettisaus
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghettisaus
10-20 min -
Bekijk recept
Wokpasta bolognese met rode paprika
10 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met paprika en balletjes
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikachu's Spaghettisaus
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghettisaus
10-20 min -
Bekijk recept