Spaghettisaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe boter in een pot en stoof de fijngesneden sjalotten en de ui aan
  • 2 Zet ondertussen een andere pot op met licht gezouten water en kook hierin de wortelschijfjes gaar
  • 3 Voeg het gehakt toe en bak rul
  • 4 Was, kuis en snijdt de champignons in plakjes/schijfjes en bak ze even kort aan in de boter
  • 5 Voeg op het laatste bij de wortelschijfjes de fijngesneden paprika toe en laat even kort meekoken
  • 6 Doe bij het gehakt de gepelde tomatenblokjes en kruid met peper, zout, italiaanse kruiden en de spaghettikruiden
  • 7 Voeg de 2 eetlepels ketchup toe en leg er het takje tijm in en laat de saus pruttelen op een zacht vuurtje
  • 8 Giet ondertussen de wortelen en de paprika af en schep de champignons uit de pan en voeg ze toe aan de saus
  • 9 Laat de saus nog een half uur pruttelen op een zacht vuurtje zodat het zure van de tomaten eruit is (belangrijk voor mensen met een zwakke maag)1
  • 0 Proef en kruid nog eventueel bij.

Spaghettisaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wokpasta bolognese met rode paprika
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met paprika en balletjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikachu's Spaghettisaus
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghettisaus
10-20 min -
Bekijk recept

Wokpasta bolognese met rode paprika
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met paprika en balletjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikachu's Spaghettisaus
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghettisaus
10-20 min -
Bekijk recept