1 Kook de krieltjes enkele minuten voor en laat uitlekken. Kook de raapjes 10 min. in een ruime pot kokend gezouten water. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in plakjes. Snijd de venkel in plakjes. Kook de venkel gedurende 5 min.
2 Verwarm de oven voor op 180°
3 Verhit een braadpan met een eetlepel Solo erin. Zodra de boter schuimig is en licht aankleurt, leg je het vlees in de hete pan. Bak het vlees mooi bruin aan beide kanten (zorg ervoor dat de boter niet aanbrand, desnoods nog wat boter toevoegen!).
4 Leg het vlees in een ovenvaste schotel, garneer met gesnipperde ui en knoflook, tijm en rozemarijn en gaar het verder in de oven gedurende 20 minuten, op 180°C.
5 Verhit een grote koekenpan en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Snijd de chorizo in plakjes en bak hem enkele minuten. Haal de chorizo uit de pan en bak de krielaardappelen, de tijm en de rozemarijnblaadjes in het braadvet van de chorizo. Bak de aardappeltjes mooi goudbruin en voeg dan opnieuw de schijfjes venkel, raap en chorizo toe.
6 Bak alles nog enkele minuten al roerend terwijl het vlees gaart in de oven.
7 Gebruik de braadpan van het varkenshaasje voor de portosaus. Blus het bakvet met de fond en roer het aanbaksel los met een garde.
8 Voeg de porto toe en laat voor de helft inkoken. Breng op smaak met suiker, peper en zout.
9 Saus eventueel verder indikken met een maïzena of koude roux tot gewenste sausdikte.1
0 Dien het vlees, de aardappeltjes en de saus gezamenlijk warm op. Smakelijk!