1Snijd de aubergines in de lengte in hele fijne plakjes. Bestrooi de plakjes royaal met zout en laat 10 minuten trekken. Spoel zorgvuldig met water en dep droog. Zet een grillpan op het vuur met flink wat olijfolie en gril de aubergines kort.
2Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in fijne schijfjes. Zet een pannetje op het vuur en rooster de pijnboompitjes mooi goudbruin.
3Leg de plakjes aubergine open op een ovenschaal. Leg op ieder aubergineplakje 2 schijfjes mozzarella, daarop een plakje Italiaanse of Spaanse ham en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Kruid met peper en grof zeezout. Doe er wat blaadjes basilicum over en werk af met tomatenpuree.
4Rol de aubergines op en steek vast met een prikkertje.
5Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schik er de auberginerolletjes in.
6Gaar in een voorverwarmde oven (180 °C) gedurende 8 minuten.
7Haal uit de oven en bestrooi met geraspte kaas. Werk af met enkele blaadjes basilicum