1 doe het gehakt, de helft van de ui, een teentje knoflook, en de peterselie in een mengkom. Kneed goed, kruid met peper en zout. Rol balletjes en bak ze kort in olijfolie aan iedere kant tot ze rondom bruin zien. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Stoof de resterende knoflook, rest van de ui, en de worteltjes aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes tomatenpuree, en provencaalse kruiden toe. Doe de tomatensaus en een scheutje water bij de balletjes; laat 15 à 20 minuten zacht koken onder deksel. Haal het deksel van de pot en laat nog 5 à 10 minuten verder sudderen.
3 Leg de pastinaakfrietjes op een bakplaat met wat olijfolie en tijm. Meng goed met de handen, bak zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer geregeld om zodat de frietjes niet aanbakken
Peterseliegehaktballetjes met frietjes van is een recept van Solo Open Kitchen