Gemarineerd varkenskroontje met patatas bravas

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marineer het varkenskroontje. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat het vlees minstens 3 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Maak de saus: Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en fruit de ui en de knoflook kort. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles 20 minuten zacht sudderen.
  • 3 Maak de aardappelen: Kook de aardappelen bijna gaar in gezouten water (hangt af van de hardheid van je aardappel) en snijd in lange plakken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de marinade, verhit een antikleefpan en bak het rondom mooi bruin. Leg het vlees in een ovenschotel en gaar het nog een kwartiertje verder in de oven. Haal het uit de oven en laat 10 minuutjes rusten.
  • 5 Verhit de grillpan en bak de aardappelen goudbruin. Serveer met de tomatensaus en wat aïoli.
  • 6 Snijd het varkenskroontje in koteletjes en serveer ze met de patatas bravas en de pittige tomatensaus.

Gemarineerd varkenskroontje met patatas bravas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Patatas bravas
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Patatas bravas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patatas Bravas
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Patatas Bravas
30-60 min -
Bekijk recept

Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Currysalsa met rozijnen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Met roomkaas gevulde karbonade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept