1 Maak de prei: Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de prei in de aluminiumfolie met een klontje Solo en de tijmtakjes. Vouw dicht als een papillot en zet ongeveer een uur in de oven (dit kan je op voorhand maken).
2 Maak de groenten: Schraap de wortelen en snijd de dikkere wortelen overlangs door. Snijd de pastinaak overlangs in helften. Verhit een klontje Solo in een antikleefpan en stoof er de groenten in aan, doe er de honing bij en laat op een zacht vuur stoven tot de groenten gaar zijn.
3 Maak de pommes pont-neuf: schil de aardappelen en snijd ze in balkjes van 5 cm lang op 2 cm breed. Kook 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Frituur de aardappelen in twee bakbeurten. De eerste keer op 140 graden, tot ze zacht maar nog niet bruin zijn. De tweede keer bak je ze goudbruin op 180 graden. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Werk af met fleur de sel.
4 Vraag aan je slager om het varkenskroontje in 4 porties te snijden. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Smeer het in met wat Solo en Tierenteyn-mosterd en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan (laat ze héél heet worden) en grill het vlees. Maak een mooi ruitjespatroon door je vlees na 3 minuten een kwartslag te draaien. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie voor het serveren, werk af met versgemalen peper en zeezout.
5 Serveer het varkenskroontje met de geglaceerde groenten, prei en pommes pont-neuf.
Varkenskroontje met Tierenteyn-mosterd is een recept van Solo Open Kitchen