Gehaktballetjes met tomatensaus en selder

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof de ui en de look in een pan met wat boter. Voeg er de tomaten, de tomatenpuree, tijm en laurier bij.
  • 2 Laat stoven op een zacht vuurtje gedurende een half uurtje, haal de laurier eruit, mix de saus en duw ze door een zeef. Kruid met peper en zout.
  • 3 Snijd de selder in blokjes van 5 mm breed en 4 cm lang. Stoof de selder in een pan met wat boter en houd hem apart.
  • 4 Meng het gehakt met peper en zout, eierdooier en paneermeel en maak er balletjes van (80 gram per balletje). Leg ze in de pan en laat ze op een zacht vuurtje 15 minuten garen. Voeg er tijdens de laatste 5 minuten de selder aan toe.
  • 5 Pureer de aardappelen en meng ze met peper, zout en nootmuskaat.

Gehaktballetjes met tomatensaus en selder is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept